© Teksten Voor Musea

Female power

9 APRIL 2015

 

Alexander, Napoleon & Joséphine: een indrukwekkende tentoonstelling over vriendschap, oorlog, liefde en politiek. Ruim tweehonderd schilderijen, sculpturen, persoonlijke bezittingen, japonnen en uniformen, toegepaste kunstvoorwerpen en wapens illustreren het intrigerende verhaal van twee grote heersers en van female power. In opdracht van Guide ID schreven wij het script voor de audiotour. Nog tot 8 november in de Hermitage Amsterdam.

© Teksten voor Musea

Vrouw aan het roer

26  MAART 2015

 

De deelnemers aan onze workshop ‘tentoonstellingsteksten schrijven’ van 23 maart verzonnen een nieuwe titel voor dit schilderij van Isaac Israëls. Het werk met de officiële titel Jonge vrouw roeiend op de Theems komt uit de collectie Kamerbeek van Museum Flehite. Het was tijdelijk te zien in de tentoonstelling Van Daubigny tot Weissenbruch in Museum Gouda.

© Johannes Scholten

Blikvangers

23 FEBRUARI 2015

 

In de tentoonstelling Blikvangers zijn de 450 meest indrukwekkende foto’s uit het Nationaal Archief te zien. Wij verzorgden de redactie van de tentoonstellingsteksten. Nog tot en met 12 juli te zien.

© StichtingHollandRoute

Knutselen voor vrede

3 MAART 2015

 

Hoe mooi: op de plek waar ooit duizenden bommen en granaten zijn gemaakt, tekenen en knutselen kinderen nu over vrede. Ooit stond in Zaandam een wapenfabriek van jewelste. In het bezoekerscentrum HollandRouteHuis kom je daar van alles over te weten. In de lente van 2014 maakten wij met creatief ontwikkelaar Renate van der Kuijl een interactieve rondleiding. Toen hadden we geen idee dat dit nu zó actueel zou zijn!

© Evert Elzinga

Lastminute dineren met de tsaren

16 FEBRUARI 2015

 

Nog tot 1 maart 2015 in het Amsterdamse Hermitage: de tentoonstelling Dining with the Tsars, waarvoor wij de audiotour en de zaalteksten schreven. Lees de NRC-recensie over de inhoud en teksten.

© Teksten voor Musea

NRC recenseert onze teksten

12  SEPTEMBER 2014

 

Onze teksten voor de lustrumtentoonstelling Dining with the Tsars in de Hermitage Amsterdam zijn niet onopgemerkt gebleven. De NRC schrijft er lovende woorden over in de tentoonstellingsrecensie: ‘Deze verhalen, te horen in de audiotour en te lezen op de wanden, geven kleur aan de tentoonstelling, meer nog dan de serviezen zelf.’ Feest voor de tsaren, feest voor Teksten voor Musea! Lees hier het artikel.