Annemieke

 

“Annemieke is een woordkunstenaar. Met slechts minimale toevoegingen of veranderingen weet zij een tekst tot leven te brengen. Ze is poëtisch en kiest graag mooie, bijzondere woorden. Daardoor krijgen haar teksten altijd iets extra’s. Annemiekes teksten spreken de verbeelding aan, en zo laat ze bezoekers anders kijken, langer kijken. Het gaat immers om meer dan identificatie, het gaat om emotie overbrengen; ze wil mensen raken. Annemieke is een beetje een dromer. In no-time zit ze daardoor in andermans wereld en weet ze perfect hoe ze moet schrijven voor wie.”

 

door Norma de Goederen

Norma

 

“Oog voor hoe het anders kan. Beter. Scherper. Dat oog heeft Norma. Een redacteur in hart en nieren. Feilloos fileert ze teksten, en maakt er frisse pareltjes van. En ze prikt er gelijk doorheen als een verhaal, idee of tekst te weinig body heeft. Als het geen ‘hart’ heeft. Dan gaat ze terug naar af, en vormt het opnieuw. Met die toegevoegde waarde dat ze altijd blijft vernieuwen. Want Norma houdt niet van doorsnee of standaard. Ze treedt graag net even buiten de gebaande paden en ze houdt van de rafelige randjes. Dat gebruikt ze in haar teksten; zo weet ze de lezer te verrassen. Een mooie mix om tot een rake tekst te komen.”

 

door Annemieke Schors

Teksten moeten lekker weglezen
en verleiden om nog eens goed te kijken.

 [ Annemieke & Norma ]
Onze visie

In musea gaat het vooral om kijken, ervaren en beleven. Daarom houden we onze teksten graag kort, en vallen we met de deur in huis. Een tekst moet lekker lezen én verleiden om nog eens goed te kijken. Bijvoorbeeld door op vreemde details te wijzen, of op het boeiende achtergrondverhaal.

Onze kracht

Samen staan wij voor ruim dertig jaar ervaring. Als projectleider, tentoonstellingsmaker of tekstschrijver hebben wij aan vele projecten van musea en erfgoedinstellingen mogen meewerken. Wij weten wat er komt kijken bij het maken van een tentoonstelling, en kunnen daarom goed focussen op bijpassende teksten.

1 + 1 = 3

Wij zijn een klein dreamteam, al zeggen we het zelf. Samen aan teksten werken is onze kracht. We hebben een feilloos oog voor elkaars teksten. Zo kunnen we die snel aanscherpen en de punten op de i zetten. Ook fijn voor de opdrachtgever die graag snel resultaat wil!