Training tentoonstellingsteksten schrijven

Mensen beter en anders laten kijken. Met verrassende kijkprikkels of het vertellen van een fraaie anekdote. En dat allemaal verpakt in korte, krachtige en heldere teksten. Zo dragen tentoonstellingsteksten bij aan de beleving! In onze een-op-eentraining leer je hoe je dat doet. 

Werkwijze

Eerst kijken we samen naar teksten die jij al geschreven hebt. Jij geeft je leerdoelen aan, wij stellen een training samen, helemaal op maat voor jou. Elke les een nieuw onderwerp. Jij gaat vooral zelf veel schrijven. Elke keer krijg je persoonlijke feedback. Je leert steeds beter je eigen valkuilen kennen. Jargon schrappen en anders verwoorden. Tot jouw teksten net zulke pareltjes zijn als de collectie zelf. En een glimlach op de gezichten van de bezoeker tovert.

Thema’s

Beeldend schrijven, inclusief, op B1-niveau en zonder jargon. Bij het schrijven van tentoonstellingsteksten komt er van alles op je af. Want het moet ook kort, helder, krachtig. En hoe val je met de deur in huis of geef je – subtiel – een kijkprikkel? En een tekstplan, is dat nou handig? Het komt allemaal aan bod in acht online lessen. Niet alleen objectteksten, maar natuurlijk introductieteksten, themateksten, inzoomers en andere bijzondere tekstvormen. Bij voorkeur sluiten we af met een echt tentoonstellingsproject, waarvoor jij de teksten schrijft. Dan breng je alles meteen in de praktijk.

Voor wie

Tentoonstellingsmakers, educatoren, conservatoren, presentatiemedewerkers; iedereen die betrokken is bij het schrijven en beoordelen van tentoonstellingsteksten.

Informatie

Over deze training wil je natuurlijk meer weten! We maken voor jou precies die variant die jij nodig hebt. Mail of bel ons. Wij maken jouw droomtraining werkelijkheid.

 

Interesse of meer informatie?
Mail info@tekstenvoormusea.nl
of bel 06 535 14 900.

 

 

‘In acht lessen heb ik zó veel geleerd. Boven verwachting.
Norma en Annemieke: jullie training op maat was super!’

 [ Karen Mertens – Drents Museum  ]